Raymond Van Uytven:Smaken verschillen, over tafelen en mode in West-Europa van 500 tot nu
- nieuw boek 2010, ISBN: 9789058266866
Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van … Meer...
Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen? Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons nauwelijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. In 14 hoofdstukken bespreekt het de voeding- en kledinggewoonten in West-Europa van 500 tot nu. Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld. Met aandacht voor de politieke en culturele achtergrond en de invloed van financiële, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen. Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen?Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons nauwelijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. In 14 hoofdstukken bespreekt het de voeding- en kledinggewoonten in West-Europa van 500 tot nu. Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld. Met aandacht voor de politieke en culturele achtergrond en de invloed van financiële, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen. Inhoud: Taal: Nederlands; Bindwijze: Paperback; Druk: 1; Verschijningsdatum: mei 2010; Afmetingen: Afmeting: 24 x 17 cm; Aantal pagina's: 295 pagina's; Kaarten inbegrepen: Nee; Illustraties: Met illustraties; Betrokkenen: Auteur: Raymond Van Uytven; Uitgever: Davidsfonds; EAN: Overige kenmerken: Extra groot lettertype: Nee; Gewicht: 771 g; Studieboek: Ja; Verpakking breedte: 164 mm; Verpakking hoogte: 22 mm; Verpakking lengte: 241 mm; Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058266866 | 295 pagina's, Boeken, Algemene & Wereldgeschiedenis, Davidsfonds<
| | bol.combol.com Nieuw. Verzendingskosten:Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. (EUR 2.99) Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Raymond Van Uytven:Smaken Verschillen, Over Tafelen En Mode In West-Europa Van 500 Tot Nu
- nieuw boek 2010, ISBN: 9789058266866
Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van … Meer...
Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen?Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons ..., Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen?Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons nauwelijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. In 14 hoofdstukken bespreekt het de voeding- en kledinggewoonten in West-Europa van 500 tot nu. Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld. Met aandacht voor de politieke en culturele achtergrond en de invloed van financiële, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen.Taal: Nederlands; Vertaald uit het: Nederlands; Afmetingen: 22x241x164 mm; Gewicht: 771,00 gram; Verschijningsdatum: mei 2010; Druk: 1; ISBN10: 9058266869; ISBN13: 9789058266866; , Nederlandstalig | Paperback | 2010, Geschiedenis & Politiek, Geschiedenis, Davidsfonds<
| | bol.comBoeknaBoek Dagelijks verzonden [9.3] Nieuw, Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis, Kleinzakelijke verkoper, Nooit verzendkosten! Professionele verpakking. Voor vragen en/of inlichtingen: 0638 072232 of 010 2239935. Wij verkopen nieuwe boeken tegen de vaste boeken Verzendingskosten:Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis, exclusief verzendingskosten Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Raymond van Uytven.:Smaken verschillen. Over tafelen en mode in West-Europa van 500 tot nu.
- pocketboek 2010, ISBN: 9789058266866
[SC: 12.5], [PU: Leuven Davidsfonds 2010], GASTRONOMIE GESCHIEDENIS ETEN DRINKEN ETIQUETTE, Softcover, 295pp., 16.5x24cm., ills. in z/w., nieuw. ISBN 9789058266866. Wist je dat dames uit … Meer...
[SC: 12.5], [PU: Leuven Davidsfonds 2010], GASTRONOMIE GESCHIEDENIS ETEN DRINKEN ETIQUETTE, Softcover, 295pp., 16.5x24cm., ills. in z/w., nieuw. ISBN 9789058266866. Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen? Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons nauwelijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. In 14 hoofdstukken bespreekt het de voeding- en kledinggewoonten in West-Europa van 500 tot nu. Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld. Met aandacht voor de politieke en culturele achtergrond en de invloed van financiële, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen. 0 g.<
| | ZVAB.comBOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Rating: 3 (von 5)] Verzendingskosten: EUR 12.50 Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Raymond van Uytven.:Smaken verschillen. Over tafelen en mode in West-Europa van 500 tot nu.
- pocketboek 2010, ISBN: 9789058266866
[PU: Leuven Davidsfonds 2010], GASTRONOMIE GESCHIEDENIS ETEN DRINKEN ETIQUETTE, Softcover, 295pp., 16.5x24cm., ills. in z/w., nieuw. ISBN 9789058266866. Wist je dat dames uit de tijd van … Meer...
[PU: Leuven Davidsfonds 2010], GASTRONOMIE GESCHIEDENIS ETEN DRINKEN ETIQUETTE, Softcover, 295pp., 16.5x24cm., ills. in z/w., nieuw. ISBN 9789058266866. Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om toch maar te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen? Dat diners van twaalf gangen aan het eind van de 19e eeuw geen uitzondering waren? En dat walvisvlees vaak als vervanger voor vlees gebruikt werd in de middeleeuwen? Ook al zijn figuren als Karel de Grote, Erasmus en Napoleon onlosmakelijk met onze geschiedenis verbonden, toch zijn ze grotendeels schimmen gebleven: over hun dagdagelijkse leven kunnen we ons nauwelijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. In 14 hoofdstukken bespreekt het de voeding- en kledinggewoonten in West-Europa van 500 tot nu. Over de verschillen in levensstandaard tussen de betere klassen en de brede massa, favoriete gerechten en het veranderend modebeeld. Met aandacht voor de politieke en culturele achtergrond en de invloed van financiële, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen. 0 g.<
| | AbeBooks.deBOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Rating: 3 (von 5)] Verzendingskosten: EUR 12.50 Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
MONSTER
Uytven, Raymond van,:Smaken verschillen : over tafelen en mode in West-Europa van 500 tot nu.
- pocketboek 2010, ISBN: 9058266869
[EAN: 9789058266866], [SC: 5.49], [PU: Davidsfonds Uitgeverij], Leuven : Davidsfonds, c2010. Paperback. 295 pp. Ills. Condition : as new copy. ISBN 9789058266866. Keywords : HISTORY, cult… Meer...
[EAN: 9789058266866], [SC: 5.49], [PU: Davidsfonds Uitgeverij], Leuven : Davidsfonds, c2010. Paperback. 295 pp. Ills. Condition : as new copy. ISBN 9789058266866. Keywords : HISTORY, cultural studies, Books<
| | AbeBooks.co.ukKloof Booksellers & Scientia Verlag, Amsterdam, Netherlands [18355] [Beoordeling: 4 (van 5)] Verzendingskosten: EUR 5.49 Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.