Aanmelden
De tip van euro-boek.nl
Soortgelijke boeken
Andere boeken die eventueel grote overeenkomsten met dit boek kunnen hebben:
Zoekfuncties
boekentips
actueel
Advertentie
Betaalde advertentie
- 0 resultaten
laagste prijs: € 34,00, hoogste prijs: € 801,80, gemiddelde prijs: € 187,74
Bruno Vekemans, Stilte alom - Stockmans - Devos
uitverkocht boek
(*)
Stockmans - Devos:
Bruno Vekemans, Stilte alom - gebonden uitgave, pocketboek

2010, ISBN: 9789077207208

ID: 3391210961

[SC: 7.41], [PU: Belgium 2010], ISBN: 9789077207208 ISBN-13: JACOB SMITSMUSEUM, MOL EXPO BRUNO VEKEMANS, STILTE ALOM STOCKMANS DEVOS -, Hardback, 275x215mm, 120p, English/ French/ Dutch (NL)/ SP. edition ISBN 9789077207208. Jacob Smitsmuseum, Mol Expo: 15/11/2009 - 17/ 1/ 2010 Hardback, 275x215mm, 120p, English/ French/ Dutch (NL)/ SP. edition Schoonheid onderwerp maken van kunst, het was ooit de evidentie zelve maar het is dat in de eenentwintigste eeuw natuurlijk allang niet meer. Niets kweekt vandaag meer voor- en tegenstanders, niets is meer controversieel en werkt meer polariserend dan dat simpele streven. Welke kunstenaar die zichzelf respecteert kan zich dat nog permitteren? Voor de een is het esthetische de essentie van kunst, voor de ander is het een element dat in een moderne kunstopvatting niet meer thuishoort, iets wat de intellectuele discussie in de weg staat. Het standpunt van Vekemans ter zake blijkt duidelijk uit wat hij al decennialang maakt. Het intellectuele discours doet er voor hem niet toe. Het kunstwerk is autonoom, het is goed of het is het niet, het moet maar voor zich spreken. Het is een vreemde vaststelling: zowel door de keuze van zijn onderwerpen als door zijn werkwijze creëert Vekemans bewust een afstand tussen werk en toeschouwer. Waar andere kunstenaars alles uit de kast halen om de toeschouwer deelgenoot te maken van hun eigen emotie, daar trekt Vekemans als het ware een barrière op. Emotieloos kun je zijn kunst niet noemen, maar felle gevoelens ontbreken geheel. Dit is een gedreven, maar niet een getormenteerd kunstenaar. Ook in zijn landschappen heerst een aparte sfeer. Ook die ademen een sfeer van verlatenheid, en ze zijn van een niet-klassieke, desolate schoonheid. Woont of leeft hier iemand? Stilte alom. Vekemans verliest zich niet in het detail. Schrijven is schrappen, luidt het adagium, en schilderen is weglaten. Hij is een meesterlijk weglater. En zo wordt de toeschouwer toch in het stuk betrokken. Behalve door de pure en evenwichtige esthetica van het werk wordt hij uitgenodigd om wat de schilder heeft weggelaten zelf in te vullen, om althans een stukje van het raadsel zelf opte lossen. Boeiender dialoog met een werk is moeilijk voor te stellen. 0 g.

gebruikt boek ZVAB.com
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Rating: 4 (von 5)]
Verzendingskosten: EUR 7.41
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Bruno Vekemans, Stilte alom - Stockmans - Devos
uitverkocht boek
(*)
Stockmans - Devos:
Bruno Vekemans, Stilte alom - gebonden uitgave, pocketboek

2010, ISBN: 9789077207208

ID: 3391210961

[PU: Belgium 2010], ISBN: 9789077207208 ISBN-13: JACOB SMITSMUSEUM, MOL EXPO BRUNO VEKEMANS, STILTE ALOM STOCKMANS DEVOS -, Schoonheid onderwerp maken van kunst, het was ooit de evidentie zelve maar het is dat in de eenentwintigste eeuw natuurlijk allang niet meer. Niets kweekt vandaag meer voor- en tegenstanders, niets is meer controversieel en werkt meer polariserend dan dat simpele streven. Welke kunstenaar die zichzelf respecteert kan zich dat nog permitteren? Voor de een is het esthetische de essentie van kunst, voor de ander is het een element dat in een moderne kunstopvatting niet meer thuishoort, iets wat de intellectuele discussie in de weg staat. Het standpunt van Vekemans ter zake blijkt duidelijk uit wat hij al decennialang maakt. Het intellectuele discours doet er voor hem niet toe. Het kunstwerk is autonoom, het is goed of het is het niet, het moet maar voor zich spreken. Het is een vreemde vaststelling: zowel door de keuze van zijn onderwerpen als door zijn werkwijze creëert Vekemans bewust een afstand tussen werk en toeschouwer. Waar andere kunstenaars alles uit de kast halen om de toeschouwer deelgenoot te maken van hun eigen emotie, daar trekt Vekemans als het ware een barrière op. Emotieloos kun je zijn kunst niet noemen, maar felle gevoelens ontbreken geheel. Dit is een gedreven, maar niet een getormenteerd kunstenaar. Ook in zijn landschappen heerst een aparte sfeer. Ook die ademen een sfeer van verlatenheid, en ze zijn van een niet-klassieke, desolate schoonheid. Woont of leeft hier iemand? Stilte alom. Vekemans verliest zich niet in het detail. Schrijven is schrappen, luidt het adagium, en schilderen is weglaten. Hij is een meesterlijk weglater. En zo wordt de toeschouwer toch in het stuk betrokken. Behalve door de pure en evenwichtige esthetica van het werk wordt hij uitgenodigd om wat de schilder heeft weggelaten zelf in te vullen, om althans een stukje van het raadsel zelf opte lossen. Boeiender dialoog met een werk is moeilijk voor te stellen. . ISBN 978907720720813. Jacob Smitsmuseum, Mol Expo: 15/11/2009 - 17/ 1/ 2010 Hardback, 275x215mm, 120p, English/ French/ Dutch (NL)/ SP. edition 0 g.

gebruikt boek Abebooks.de
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Rating: 4 (von 5)]
Verzendingskosten: EUR 6.75
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Bruno Vekemans, Stilte alom - tentoonstelling
uitverkocht boek
(*)
tentoonstelling:
Bruno Vekemans, Stilte alom - gebonden uitgave, pocketboek

2009, ISBN: 9789077207208

ID: 1775622124

[PU: Mol Stockmans - Devos 2009], ISBN: 9789077207208 ISBN-13: BRUNO VEKEMANS, STILTE ALOM KUNST ART TENTOONSTELLING PAINT PEINT JACOB MODERNE KUNSTOPVATTING, Hardback, 275x215mm, 120p, English/ French/ Dutch (NL)/ SP. edition . ISBN 978907720720813. Schoonheid onderwerp maken van kunst, het was ooit de evidentie zelve maar het is dat in de eenentwintigste eeuw natuurlijk allang niet meer. Niets kweekt vandaag meer voor- en tegenstanders, niets is meer controversieel en werkt meer polariserend dan dat simpele streven. Welke kunstenaar die zichzelf respecteert kan zich dat nog permitteren? Voor de een is het esthetische de essentie van kunst, voor de ander is het een element dat in een moderne kunstopvatting niet meer thuishoort, iets wat de intellectuele discussie in de weg staat. Het standpunt van Vekemans ter zake blijkt duidelijk uit wat hij al decennialang maakt. Het intellectuele discours doet er voor hem niet toe. Het kunstwerk is autonoom, het is goed of het is het niet, het moet maar voor zich spreken. Het is een vreemde vaststelling: zowel door de keuze van zijn onderwerpen als door zijn werkwijze creëert Vekemans bewust een afstand tussen werk en toeschouwer. Waar andere kunstenaars alles uit de kast halen om de toeschouwer deelgenoot te maken van hun eigen emotie, daar trekt Vekemans als het ware een barrière op. Emotieloos kun je zijn kunst niet noemen, maar felle gevoelens ontbreken geheel. Dit is een gedreven, maar niet een getormenteerd kunstenaar. Ook in zijn landschappen heerst een aparte sfeer. Ook die ademen een sfeer van verlatenheid, en ze zijn van een niet-klassieke, desolate schoonheid. Woont of leeft hier iemand? Stilte alom. Vekemans verliest zich niet in het detail. Schrijven is schrappen, luidt het adagium, en schilderen is weglaten. Hij is een meesterlijk weglater. En zo wordt de toeschouwer toch in het stuk betrokken. Behalve door de pure en evenwichtige esthetica van het werk wordt hij uitgenodigd om wat de schilder heeft weggelaten zelf in te vullen, om althans een stukje van het raadsel zelf opte lossen. Boeiender dialoog met een werk is moeilijk voor te stellen. 0 g.

gebruikt boek Abebooks.de
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Rating: 3 (von 5)]
Verzendingskosten: EUR 18.66
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Bruno Vekemans, Stilte alom - Stockmans - Devos
uitverkocht boek
(*)
Stockmans - Devos:
Bruno Vekemans, Stilte alom - gebonden uitgave, pocketboek

2010, ISBN: 9789077207208

ID: 507938018

Belgium 2010. Schoonheid onderwerp maken van kunst, het was ooit de evidentie zelve maar het is dat in de eenentwintigste eeuw natuurlijk allang niet meer. Niets kweekt vandaag meer voor- en tegenstanders, niets is meer controversieel en werkt meer polariserend dan dat simpele streven. Welke kunstenaar die zichzelf respecteert kan zich dat nog permitteren? Voor de een is het esthetische de essentie van kunst, voor de ander is het een element dat in een moderne kunstopvatting niet meer thuishoort, iets wat de intellectuele discussie in de weg staat. Het standpunt van Vekemans ter zake blijkt duidelijk uit wat hij al decennialang maakt. Het intellectuele discours doet er voor hem niet toe. Het kunstwerk is autonoom, het is goed of het is het niet, het moet maar voor zich spreken. Het is een vreemde vaststelling: zowel door de keuze van zijn onderwerpen als door zijn werkwijze creëert Vekemans bewust een afstand tussen werk en toeschouwer. Waar andere kunstenaars alles uit de kast halen om de toeschouwer deelgenoot te maken van hun eigen emotie, daar trekt Vekemans als het ware een barrière op. Emotieloos kun je zijn kunst niet noemen, maar felle gevoelens ontbreken geheel. Dit is een gedreven, maar niet een getormenteerd kunstenaar. Ook in zijn landschappen heerst een aparte sfeer. Ook die ademen een sfeer van verlatenheid, en ze zijn van een niet-klassieke, desolate schoonheid. Woont of leeft hier iemand? Stilte alom. Vekemans verliest zich niet in het detail. Schrijven is schrappen, luidt het adagium, en schilderen is weglaten. Hij is een meesterlijk weglater. En zo wordt de toeschouwer toch in het stuk betrokken. Behalve door de pure en evenwichtige esthetica van het werk wordt hij uitgenodigd om wat de schilder heeft weggelaten zelf in te vullen, om althans een stukje van het raadsel zelf opte lossen. Boeiender dialoog met een werk is moeilijk voor te stellen. . ISBN 978907720720813. Jacob Smitsmuseum, Mol Expo: 15/11/2009 - 17/ 1/ 2010 Hardback, 275x215mm, 120p, English/ French/ Dutch (NL)/ SP. edition, Belgium 2010

gebruikt boek Biblio.com
ERIK TONEN BOOKSELLER
Verzendingskosten: EUR 15.40
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
STILTE ALOM: BRUNO VEKEMANS / Silence Everywhere: Bruno Vekemans - Vekemans, Bruno
uitverkocht boek
(*)
Vekemans, Bruno:
STILTE ALOM: BRUNO VEKEMANS / Silence Everywhere: Bruno Vekemans - gebonden uitgave, pocketboek

2010, ISBN: 9789077207208

ID: 562486677

Stockmans. New. 2010. Hardcover. 9077207201 . IN STOCK AND IMMEDIATELY AVAILABLE FOR SHIPMENT - Flawless copy, brand new, pristine, never opened -- Text in Dutch, English, French and Spanish with portions in Dutch only. 120 pages; 92 color illustrations. -- with a bonus offer ., Stockmans, 2010

gebruikt boek Biblio.com
AB Books & Art (Free Foreign Courier Shipping upon request)
Verzendingskosten:Versandkostenfrei (EUR 0.00)
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.

Bijzonderheden over het boek
Bruno Vekemans: Stilte Alom

Although this is the first comprehensive book on Bruno Vekemans, it is still only a snapshot of a particular phase of his work: the development of the artist over the past few years. In this respect though, it covers many subjects. His portraits usually depict anonymous figures, often with their back to the viewer or off-center. His cityscapes are mainly large architectural compositions, representing hidden the symbols of urban cultures and their fleeting existence.

Gedetalleerde informatie over het boek. - Bruno Vekemans: Stilte Alom


EAN (ISBN-13): 9789077207208
ISBN (ISBN-10): 9077207201
Gebonden uitgave
pocket book
Verschijningsjaar: 2010
Uitgever: Stockmans
Taal: eng/Englisch

Boek bevindt zich in het datenbestand sinds 03.07.2010 13:18:05
Boek voor het laatst gevonden op 02.02.2018 19:46:07
ISBN/EAN: 9789077207208

ISBN - alternatieve schrijfwijzen:
90-77207-20-1, 978-90-77207-20-8


< naar Archief...
Verwante boeken