De kookschool van Oom Iwan
- gebonden uitgave, pocketboek2007, ISBN: 9789492165305
Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Lond… Meer...
Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor professionals. Onder zijn leiding groeide deze Hotel and Restaurant School uit tot een succesvolle beroepsopleiding waar generaties chefs het vak leerden. In post-Victoriaans Londen maakte Iwan Kriens deel uit van een internationale gastronomische gemeenschap, die hartstochtelijk campagne voerde voor het belang van goede en gezonde voeding. Iwan nam hierin het voortouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen voedsel schaars en soms onbetaalbaar was, verzorgde hij kookdemonstraties en schreef hij een kookboek: The Victory Cookery Book. Hierin legde hij uit hoe je met schaarse producten en alternatieve voedingsmiddelen een smakelijke en voedzame maaltijd kon klaarmaken. Het bezorgde hem de bijnaam The wizard of the kitchen. Aan de hand van archiefonderzoek ontrafelt Trudy van der Wees het fascinerende levensverhaal van deze onbekende Hagenaar, die uitgroeide tot The Dutch Chef, de Jamie Oliver van honderd jaar geleden. Het boek bevat tevens een aantal originele recepten uit The Victory Cookery Book, zoals Mulligatawnisoep, gevulde lamsrolletjes met appel, havermoutworstjes, aardappelscones en Christmas Pudding. Over de auteur: Trudy van der Wees (Delft, 1960) werkte als verslaggever bij de Haagsche en Delftsche Courant voordat ze zich in 2007 vestigde als freelance tekstschrijver en librettist. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een aantal boeken die zich afspelen in Delft. 'De kookschool van oom Iwan. The Dutch Chef in post-Victoriaans Engeland' is haar zesde boek, dit keer met historisch Londen als decor. Eerdere publicaties: • 'Door Delftsblauwe ogen. In de ban van een nationaal icoon'(Boekscout) • 'Bezeten van muziek. Het universum van Pierre van Hauwe' (Cicero Publiciteit) • 'Delft 40-45' (WBooks) • 'Het groene laboratorium. Honderd jaar Botanische Tuin TU Delft' (Eburon) • 'The green laboratory. One hundred years at the Botanic Garden TU Delft' (Eburon) Boeken Geschiedenis en politiek Alle geschiedenis en politiek Boeken > Geschiedenis & politiek > Alle geschiedenis & politiek Hardcover, Uitgeverij De Muze<
| | BookSpot.nlbookspot.nl Verzendingskosten:zzgl. Versandkosten., exclusief verzendingskosten Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Trudy van der Wees:De kookschool van Oom Iwan
- gebonden uitgave, pocketboek 2007, ISBN: 9789492165305
Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Lond… Meer...
Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor professionals. Onder zijn leiding groeide deze Hotel and Restaurant School uit tot een succesvolle beroepsopleiding waar generaties chefs het vak leerden. In post-Victoriaans Londen maakte Iwan Kriens deel uit van een internationale gastronomische gemeenschap, die hartstochtelijk campagne voerde voor het belang van goede en gezonde voeding. Iwan nam hierin het voortouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen voedsel schaars en soms onbetaalbaar was, verzorgde hij kookdemonstraties en schreef hij een kookboek: The Victory Cookery Book. Hierin legde hij uit hoe je met schaarse producten en alternatieve voedingsmiddelen een smakelijke en voedzame maaltijd kon klaarmaken. Het bezorgde hem de bijnaam The wizard of the kitchen. Aan de hand van archiefonderzoek ontrafelt Trudy van der Wees het fascinerende levensverhaal van deze onbekende Hagenaar, die uitgroeide tot The Dutch Chef, de Jamie Oliver van honderd jaar geleden. Het boek bevat tevens een aantal originele recepten uit The Victory Cookery Book, zoals Mulligatawnisoep, gevulde lamsrolletjes met appel, havermoutworstjes, aardappelscones en Christmas Pudding. Over de auteur: Trudy van der Wees (Delft, 1960) werkte als verslaggever bij de Haagsche en Delftsche Courant voordat ze zich in 2007 vestigde als freelance tekstschrijver en librettist. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een aantal boeken die zich afspelen in Delft. 'De kookschool van oom Iwan. The Dutch Chef in post-Victoriaans Engeland' is haar zesde boek, dit keer met historisch Londen als decor. Eerdere publicaties: • 'Door Delftsblauwe ogen. In de ban van een nationaal icoon'(Boekscout) • 'Bezeten van muziek. Het universum van Pierre van Hauwe' (Cicero Publiciteit) • 'Delft 40-45' (WBooks) • 'Het groene laboratorium. Honderd jaar Botanische Tuin TU Delft' (Eburon) • 'The green laboratory. One hundred years at the Botanic Garden TU Delft' (Eburon) Boeken Geschiedenis & politiek Alle geschiedenis & politiek Boeken > Geschiedenis & politiek > Alle geschiedenis & politiek Hardcover<
| | BookSpot.nlbookspot.nl Verzendingskosten:zzgl. Versandkosten., exclusief verzendingskosten Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
De kookschool van Oom Iwan
- gebonden uitgave, pocketboek2007, ISBN: 9789492165305
Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Lond… Meer...
Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor professionals. Onder zijn leiding groeide deze Hotel and Restaurant School uit tot een succesvolle beroepsopleiding waar generaties chefs het vak leerden. In post-Victoriaans Londen maakte Iwan Kriens deel uit van een internationale gastronomische gemeenschap, die hartstochtelijk campagne voerde voor het belang van goede en gezonde voeding. Iwan nam hierin het voortouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen voedsel schaars en soms onbetaalbaar was, verzorgde hij kookdemonstraties en schreef hij een kookboek: The Victory Cookery Book. Hierin legde hij uit hoe je met schaarse producten en alternatieve voedingsmiddelen een smakelijke en voedzame maaltijd kon klaarmaken. Het bezorgde hem de bijnaam The wizard of the kitchen. Aan de hand van archiefonderzoek ontrafelt Trudy van der Wees het fascinerende levensverhaal van deze onbekende Hagenaar, die uitgroeide tot The Dutch Chef, de Jamie Oliver van honderd jaar geleden. Het boek bevat tevens een aantal originele recepten uit The Victory Cookery Book, zoals Mulligatawnisoep, gevulde lamsrolletjes met appel, havermoutworstjes, aardappelscones en Christmas Pudding. Over de auteur: Trudy van der Wees (Delft, 1960) werkte als verslaggever bij de Haagsche en Delftsche Courant voordat ze zich in 2007 vestigde als freelance tekstschrijver en librettist. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een aantal boeken die zich afspelen in Delft. 'De kookschool van oom Iwan. The Dutch Chef in post-Victoriaans Engeland' is haar zesde boek, dit keer met historisch Londen als decor. Eerdere publicaties: • 'Door Delftsblauwe ogen. In de ban van een nationaal icoon'(Boekscout) • 'Bezeten van muziek. Het universum van Pierre van Hauwe' (Cicero Publiciteit) • 'Delft 40-45' (WBooks) • 'Het groene laboratorium. Honderd jaar Botanische Tuin TU Delft' (Eburon) • 'The green laboratory. One hundred years at the Botanic Garden TU Delft' (Eburon) Boeken Geschiedenis & politiek Alle geschiedenis & politiek Boeken > Geschiedenis & politiek > Alle geschiedenis & politiek Hardcover<
| | BookSpot.nlbookspot.nl Verzendingskosten:zzgl. Versandkosten., exclusief verzendingskosten Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
De kookschool van Oom Iwan - Trudy van der Wees (ISBN: 9789492165305)
- nieuw boekISBN: 9789492165305
Het boek De kookschool van Oom Iwan (ISBN:9789492165305) geschreven door Trudy van der Wees bestel je op bruna.nl! Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (18… Meer...
Het boek De kookschool van Oom Iwan (ISBN:9789492165305) geschreven door Trudy van der Wees bestel je op bruna.nl! Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor professionals. Onder zijn leiding groeide deze Hotel and Restaurant School uit tot een succesvolle beroepsopleiding waar generaties chefs het vak leerden. In post-Victoriaans Londen maakte Iwan Kriens deel uit van een internationale gastronomische gemeenschap, die hartstochtelijk campagne voerde voor het belang van goede en gezonde voeding. Iwan nam hierin het voortouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen voedsel schaars en soms onbetaalbaar was, verzorgde hij kookdemonstraties en schreef hij een kookboek: The Victory Cookery Book. Hierin legde hij uit hoe je met schaarse producten en... Boeken > Geschiedenis & politiek > Alle geschiedenis & politiek<
| | bruna.nlNr. 9789492165305. Verzendingskosten:, Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis, zzgl. Versandkosten., exclusief verzendingskosten Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
MONSTER
De kookschool van Oom Iwan. The Dutch chef in post-Victoriaans Engeland, Wees, Trudy van der, Hardcover
- nieuw boekISBN: 9789492165305
Geschiedenis & Politiek
| | proxis.comproxis.com Verzendingskosten:zzgl. Versandkosten., exclusief verzendingskosten Details... |
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.