Aanmelden
De tip van euro-boek.nl
actueel

hulp

Bediening van de meta-boek-zoekmachine euro-boek.nl

D.m.v. euro-boek.nl kunt u het aanbod van bijna 60.000 antiquariaten, moderne antiquariaten en handelaren van nieuwe boeken doorzoeken, in real time en van een centraal punt uit. 250 Miljoen titels kunnen onmiddellijk besteld worden, met maximale trefferquota. euro-boek.nl maakt het moeizame zoeken van boeken via verschillende internetbestanden en boekendatabanken overbodig.

euro-boek.nl bezit geen eigen boeken!
euro-boek.nl voert voor u geen eigen zoekopdrachten uit en bestelt ook geen boeken voor u. De boeken die u wenst bestelt u direct bij de aanbieder.

Indien u een boek niet kunt vinden, vindt euro-boek.nl het voor u met behulp van hetprikbord.

functiebeschrijving

Lees de volgende paragraaf om alle functies te leren kennen en om efficient te zoeken.

Voer uw zoekcriteria (b.v. auteur, titel, jaar) in de zoekvelden in. Leg vast of u alleen van professionele of ook van privé aanbieders wilt kopen, of u antiquarische of nieuwe boeken wilt zoeken en evenzo Duitse en/of Engelse aanbiedingen.

Voer in velden als auteur, titel, tekst niet de complete tekst in. Meestal is het voldoende en ook efficienter slechts belangrijke sleutelwoorden in de naam van de auteur dan wel de titel in te voeren. Bij auteurs is het beter de voornaam niet in te voeren. Veel antiquairs korten de voornamen met maar één letter af, daarom is het invoeren van de volledige naam van de auteur vaak niet zeer effectief. Probeer bij de in te voeren woorden begrippen te kiezen die enerzijds karakteristiek zijn voor de titel en andererzijds zo min mogelijk in andere titels voorkomen. Het heeft geen zin, woorden met minder dan drie letters in te voeren, aangezien deze verwaarloosd worden. Vermijd bij het zoeken interpuncties (punt, komma enz.), omdat u er niet zeker van kunt zijn, of de antiquair ze overeenkomstig gebruikt. Als een begrip tussen dubbele aanhalingstekens (") wordt ingevoerd, zoekt Euro-boek naar exact het ingevoerde begrip met de ingegeven tekens (inclusief interpuncties en spaties). euro-boek.nl ondersteunt wildcards met "*". Dit werkt als een truncatie karakter, dat wil zeggen, alles voor de "*" wordt gebruikt als een woord dat begint. Na het sterretje (*) alleen een lege ruimte kan worden opgenomen of helemaal niets. Het is soms nuttig voor verschillende spellingen meerdere zoekopdrachten uit te voeren.

ISBN :. Wanneer u zoeken naar een specifieke ISBN, is het raadzaam niet te eventuele extra criteria, zoals de uitgever, auteur of titel opgeven, omdat de ISBN al volledig definieert het boek. Zo zoeken hetzij door ISBN of op auteur en titel, maar nooit door beide samen. Bij gebruik van een ISBN-nummer verwijderen van de ruimten en streepjes tussen de getallen, zo vaak afgedrukt op boekomslagen. Voer alleen cijfers en de letter "X", als een deel van het ISBN. Het ISBN bestaat in twee varianten, een 10-cijferig (ouder) en een 13-cijferige (nieuwere) versie, die fungeert als een EAN. In de meeste gevallen maakt het niet uit of u op zoek bent naar het 10- of 13-cijferige versie. Om er absoluut zeker van kunt u twee zoekopdrachten uitvoeren. Sommige platforms (zoals E-Bay) ondersteunen het ISBN zoeken onvoldoende. Houd er rekening mee dat veel antiquairs niet het ISBN opgeven met name voor oudere werken. Daarom raden wij aan om altijd bovendien zoeken op auteur en de titel, om alle beschikbare aanbiedingen

Taal vinden :. euro-boek.nl ondersteunt de taal specificatie voor een boek. Als u dit filter selectie te maken, zullen we alleen die boeken waarvoor wij voldoende zeker is dat deze boeken zijn geschreven in de gekozen taal (bijvoorbeeld "Engels") tonen. Boeken voor waarin de taal is onbekend of twijfelachtig is, worden niet weergegeven. Daarom kan het zijn dat je gemist op een aantal aanbiedingen die zijn geschreven in de geselecteerde taal, maar waarvoor we niet genoeg zekerheid van de nauwkeurigheid taal. Probeer daarom zoveel mogelijk, om de juiste keuze van de titel en / of trefwoord te gebruiken in termen van de taal van het boek (en) u op zoek bent naar en het gebruik van de taal filter alleen met een groot aantal van de resultaten.

Volume 1.2, I, II, enz. Om zoekopdrachten te beperken tot bepaalde delen van de collecties boeken, of om bepaalde volumes te verwijderen, is het niet raadzaam om de aanduiding van "Part 1" toe te voegen of "Volume I "en dergelijke. Dit vanwege het feit dat volumes heel anders gespecificeerd door de verkopers als "Vol 1." of "V1", enz., Waardoor zeer aspecifieke zoekresultaten. Voer in plaats daarvan, indien mogelijk, aanvullende titel informatie die alleen van toepassing op dit volume, (ondertiteling, eventueel in het trefwoord veld)

gespeld in een of afzonderlijke woorden: probeer voor te stellen hoe de boekhandelaar beste kunnen omschrijven de titel. Als een titel ook in één woord kan worden geschreven / lijn uit te voeren een extra zoekopdracht op deze manier. Als afzonderlijke woorden worden gebruikt weglaten koppeltekens en voer een spatie in plaats

Umlaut, speciale tekens :. Trema worden geïdentificeerd en aangepast, waardoor "Müller" en "Mueller" moet leiden tot hetzelfde resultaat. Hetzelfde geldt voor "ss" en "ß".

Print on demand:

Als u wilt vermijden dat een woord in het zoekresultaat optreedt, schrijft u er gewoon een minteken, "-" voor. Daardoor sluit u alle ongewenste resultaten uit, b.v. met "-demand" voorkomt u, dat boeken die in titel, auteur of beschrijving "demand" bevatten als zoekresultaat optreden. Met deze methode kunt u b.v. effectief alle werken die "print on demand" zijn buitensluiten. Woorden die u wilt buitensluiten moeten in het veld "volledige tekst" worden geschreven.

U kunt in het veld "volledige tekst" een begrenzing van jaartallen zoeken,
b.v. 1930-1950
. Als antwoord worden nu uitsluitend boeken geleverd die de periode 1930 tot 1950 bevatten. U kunt ook "<1930" invoeren, dan worden alleen boeken genoemd die voor 1930 verschenen zijn. Omgekeerd zorgt ">1950" ervoor, dat alleen gezocht wordt naar boeken van ná 1950.

Denkt u er wel aan, dat we het jaar van verschijning van een boek niet altijd weten (als b.v. een antiquair het jaartal niet invoert, of als de verschillende platformen deze gegevens niet vermelden).

Aangezien het veld "verschijningsjaar" (of in het algemeen jaartallen) door de boekenmarkten in de regel niet afzonderlijk doorgegeven worden, is het zoeken met jaartallen alleen maar tesamen met het invoeren van auteursnaam en/of titel zinvol. Euro-boek.nl doorzoekt de binnenkomende resultaten in de relevante tekstvelden naar "zinvolle" jaartallen en zoekt zo het verschijningsjaar op.

Bij het zoeken naar ISBN-nummers moet u alleen het ISBN-nummer van het gezochte boek invoeren. Vergeet niet, dat veel antiquairs de ISBN-nummers verwaarlozen, zodat het zoeken met ISBN-nummers niet altijd sussesvol is. Een zoekopdracht met alleen auteur en titel levert dan ook meestal meer resultaten. Als u de bijbehorende auteur of titel niet weet, kunt u deze tot het ISBN-nummer behorende informatie b.v. bij de bibliotheek van Frankfurt opvragen.

Als in het veld ISBN "-" ingevoerd wordt, verschijnen uitsluitend boeken waarvoor geen ISBN-Nummer vermeld wordt. Denkt u eraan, dat zodoende vaak boeken gemeld worden, die weliswaar een ISBN-nummer hebben, dat echter door de antiquair niet ingevoerd werd.

Meervoudige vermeldingen: Aangezien de meeste antiquariaten hun boeken bij verschillende aanbieders vermelden om in het net present te zijn en meer omzet te maken, kan het gebeeuren, dat dezelfde titel van hetzelfde antiquariaat verschillende malen voorkomt.

Volgorde der resultaten: De primair geleverde volgorde van de zoekresultaten is alleen op de volgorde van binnenkomst gebaseert. Daarna kunt u de resultaten naar verschillende criteria sorteren (b.v. auteur of prijs) en verfijnen.

Gedetailleerde zoekopdrachten:

D.m.v. verdere toegevoegde zoekcriteria kunt u uw zoekopdacht nog preciezer begrenzen.

Bestellen:

Om een boek uiteindelijk te verkrijgen hoeft u alleen maar op "bestellen" te klikken. Dan beland u ofwel

 • direct bij het bestelformulier van de betreffende aanbieder
 • op de site van de aanbieder waar u dan om te bestellen op de winkelwagen klikt, ofwel,
Het storneren van een bestelling:

Uw bestellingen worden door ons niet geprotocolleerd. euro-boek.nl kan daarom geen storneringen voor u doorvoeren. Als u een bestelling wilt storneren, dient u met de betreffende verkoper contact op te nemen. Diens mail-adres kunt u uit de e-mail met de bevestiging der bestelling aflezen.

Extra features voor geregistreerde users:

euro-boek.nl biedt een reeks extra diensten aan voor geregistreerde users. Een tabelmet de verschillende mogeljkheden vindt u in deledenzone.

Beschrijving van de boeken:

De individuele gegevens per boek worden door de betreffende antiquariaten of privé verkopers ingevoerd. Daarvoor bestaan geen vastgelegde normen, maar alleen min of meer van oudsher gebruikte begrippen. Enige voorbeelden:

 • 2º - hoogte boven de 35 cm
 • 4º - Hoogte tussen 25 - 35 cm
 • 8º - Hoogte tussen 20 - 25 cm
 • ill. - illustraties (Duits: Abb. - Abbildungen)
 • uitg. - uitgave (Duits: A., Aufl. - Auflage)
 • bnd(n) - band, banden (Duits: Bd(e). Band, - Bände)
 • besch. - beschadigd (Duits: besch. - beschädigt)
 • Bibl. - Bibliotheek
 • gebroch. - gebrocheerd (Duits: br.,brosch. - broschiert)
 • bnd(n) - band, banden (Duits: Bd(e). Band, - Bände)
 • e.uitg. eerste uitgave (Duits: EA, - Erstausgabe / erste auflage)
 • ex - exemplaar (Duits. Expl. - Exemplar)
 • fo. - folio
 • titelpl. - titelplaat (Duits: - Front. Frontispiz, - Titelbild)
 • geb. - gebonden
 • uitg. - uitgeverij (Duits: - Hrsg. - Herausgeber)
 • hlr. - halfleer (Duits: - Hldr. - Halbleder)
 • halflin. - halflinnen (Duits: - Hln. - Halbleinen)
 • ill.(s) - illustratie(s) (Duits:- Ill. - Illustration)
 • jrg.(n) - jaargang(en) (Duits: - Jg. - Jahrgang)Jg., - Jahrgang
 • kart. bnd.(n) - kartonnen band(en) (Duits: kart. - kartoniert)
 • cat. - catalogus (Duits: Kat., - Katalog)
 • kl. - kleur, kleuren(Duits: kol. - koloriert)
 • compl. - compleet (Duits: kplt., - komplett)
 • geh. - gehavend (Duits: läd. - lädiert)
 • led. bnd.(n) - leren band(en) (Duits: Ldr. - Leder)
 • lith. - litho (steendruk)
 • lin.geb.omsl - linnen gebonden omslag (Duits: Lwd., - Leinwand)
 • org. uitg. . originele uitgave (Duits: O./Orig., - Original)
 • org. hlr. - origineel halfleder (Duits: OHldr. - Original-Halblederband)
 • org. hln. - origineel halflinnen (Duits: OHln. - Original Halbleinen)
 • org. ln. - origineel linnen (Duits: OLn. Original-Leinen)
 • org. omsl. - originele omslag (Duits: OU. Original-Umschlag)
 • kart.bnd.(n) - kartonnen band(en) (Duits: Pbd., - Pappband)
 • portr.(n) - portret, portretten
 • priv.sign. - door vroegere eigenaar gesigneerd
 • sign. - signum erat (door der Auteur gesigneerd)
 • couv. - couverture (schutblad) (Duits: Schu., - Schutzumschlag)

bovendien bij E-Bay:

 • [BC:n] - Bid-Count: Aantal reeds binnengekomen aanbiedingen.
 • [LT:n] - Listing Type: Soort object. "FixedPriceItem" is een object met een vaste prijs. Al het andere wordt geveild.
 • [ST:n] - Shipping Type: Soort levering
 • [SC:n] - Shipping Costs: Gemiddelde leverkosten.
 • [ST:Zeit] - Start Time: Begintijdstip van de veiling
 • [ET:Zeit] - End Time: Slottijdstip van de veiling