- 5 resultaten
laagste prijs: € 189,39, hoogste prijs: € 244,69, gemiddelde prijs: € 221,21
1
Bread-making quality of wheat
bestellen
bij Springer.com
€ 235,39
bestellenGesponsorde link

Bread-making quality of wheat - nieuw boek

ISBN: 9780792363835

Wheat has a long history of serving as an important food crop to mankind. Especially in the Northern Hemisphere, it has been appreciated as a major source of energy through its carbohydra… Meer...

Nr. 978-0-7923-6383-5. Verzendingskosten:Worldwide free shipping, , zzgl. Versandkosten., exclusief verzendingskosten
2
Bread-making quality of wheat: A century of breeding in Europe - Belderok, Bob, Mesdag, Hans, Donner, Dingena A.
bestellen
bij amazon.co.uk
£ 162,40
(ongeveer € 189,39)
verzending: € 5,601
bestellenGesponsorde link

Belderok, Bob, Mesdag, Hans, Donner, Dingena A.:

Bread-making quality of wheat: A century of breeding in Europe - gebonden uitgave, pocketboek

2000, ISBN: 9780792363835

Springer, Hardcover, Auflage: Partly reprinted from PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION, 55:1, 2000, 434 Seiten, Publiziert: 2000-09-30T00:00:01Z, Produktgruppe: Book, 1.75 kg, Verkaufsrang: … Meer...

Gebraucht, wie neu. Verzendingskosten:Usually dispatched within 6 to 10 days. De verzendkosten kunnen afwijken van de werkelijke kosten. (EUR 5.60) BOOKS etc
3
Bread-making quality of wheat: A century of breeding in Europe - Belderok, Bob, Mesdag, Hans, Donner, Dingena A.
bestellen
bij amazon.co.uk
£ 172,42
(ongeveer € 201,08)
verzending: € 5,601
bestellenGesponsorde link
Belderok, Bob, Mesdag, Hans, Donner, Dingena A.:
Bread-making quality of wheat: A century of breeding in Europe - gebonden uitgave, pocketboek

2000

ISBN: 9780792363835

Springer, Hardcover, Auflage: Partly reprinted from PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION, 55:1, 2000, 434 Seiten, Publiziert: 2000-09-30T00:00:01Z, Produktgruppe: Book, 1.75 kg, Verkaufsrang: … Meer...

Verzendingskosten:Usually dispatched within 1 to 3 weeks. De verzendkosten kunnen afwijken van de werkelijke kosten. (EUR 5.60) Book Depository
4
Bread-making quality of wheat - Bob Belderok/ Dingena A. Donner/ Hans Mesdag
bestellen
bij Hugendubel.de
€ 235,49
verzending: € 0,001
bestellenGesponsorde link
Bob Belderok/ Dingena A. Donner/ Hans Mesdag:
Bread-making quality of wheat - pocketboek

2000, ISBN: 9780792363835

*Bread-making quality of wheat* - A century of breeding in Europe. Partly reprinted from PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION 55:1 2000 / gebundene Ausgabe für 235.49 € / Aus dem Bereich: Büch… Meer...

Verzendingskosten:Shipping in 5 days, , Versandkostenfrei nach Hause oder Express-Lieferung in Ihre Buchhandlung., DE. (EUR 0.00)
5
Bread-making quality of wheat A century of breeding in Europe - Belderok, Bob; Donner, Dingena A.; Mesdag, Hans
bestellen
bij Achtung-Buecher.de
€ 244,69
verzending: € 0,001
bestellenGesponsorde link
Belderok, Bob; Donner, Dingena A.; Mesdag, Hans:
Bread-making quality of wheat A century of breeding in Europe - gebonden uitgave, pocketboek

2000, ISBN: 0792363833

Partly reprinted from PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION, 55:1, 2000 Gebundene Ausgabe Geschichte, Biochemie, Botanik und Pflanzenwissenschaften, agriculture; Development; Protein; protein… Meer...

Verzendingskosten:Geen versendingskosten in Duitsland. (EUR 0.00) MARZIES.de Buch- und Medienhandel, 14621 Schönwalde-Glien

1Aangezien sommige platformen geen verzendingsvoorwaarden meedelen en deze kunnen afhangen van het land van levering, de aankoopprijs, het gewicht en de grootte van het artikel, een eventueel lidmaatschap van het platform, een rechtstreekse levering door het platform of via een derde aanbieder (Marktplaats), enz., is het mogelijk dat de door euro-boek.nl meegedeelde verzendingskosten niet overeenstemmen met deze van het aanbiedende platform.

Bibliografische gegevens van het best passende boek

Bijzonderheden over het boek
Bread-making quality of wheat

Wheat is the world's most important agricultural commodity. In Europe, where wheat is the main staple, bread wheat (Triticum aestivum) covers the majority of land on which wheat is cropped. Wheat breeders and technologists have contributed greatly to the continued success of bread wheat and its products. The `bread-making quality' of a wheat variety can be described in relation to the processing its kernels must undergo to make a good bread. Bread wheat kernels must be suitable for proper milling into a flour that can produce a dough capable of becoming fine bread. The type of bread varies depending on local bread-making practices. Part I of this book contains a study of the anatomy and chemical composition of wheat kernels, and of the fundamental difference between `soft' and `hard' kernelled varieties. It relates these characteristics to the processes of milling, dough-making and manufacturing of bread, and to biscuit and pasta making. The genetic basis for these characteristics is illustrated, and assay methods for characterizing wheat varieties - ranging from Saunders' chewing test to the most recent developments in glutenin and gliadin research - are evaluated. Part II briefly describes - country by country - how bread-making quality has been integrated into wheat-breeding programmes throughout Europe, and how breeders have attempted to resolve the conflict between yield and quality. It describes how quality wheats `travelled' around the world - from their endogenic source in Eastern Europe to North America, and back again to Europe. This explains how specific genetic material can appear in the pedigrees of varieties grown in a wide range of agro-ecological zones. In addition to giving an interesting historical survey, the book points the way forward for breeders' efforts in the future. Bread-Making Quality updates and interprets knowledge in a way that makes it particularly accessible for food technologists, breeders, students, and teachers.

Gedetalleerde informatie over het boek. - Bread-making quality of wheat


EAN (ISBN-13): 9780792363835
ISBN (ISBN-10): 0792363833
Gebonden uitgave
pocket book
Verschijningsjaar: 2000
Uitgever: Springer Netherlands
440 Bladzijden
Gewicht: 0,818 kg
Taal: eng/Englisch

Boek bevindt zich in het datenbestand sinds 2007-08-15T19:23:21+02:00 (Amsterdam)
Detailpagina laatst gewijzigd op 2024-04-08T10:45:42+02:00 (Amsterdam)
ISBN/EAN: 0792363833

ISBN - alternatieve schrijfwijzen:
0-7923-6383-3, 978-0-7923-6383-5
alternatieve schrijfwijzen en verwante zoekwoorden:
Auteur van het boek: hans donner, mesdag, belderok, hans will, hans bob, belder, hans bäck
Titel van het boek: bread making quality wheat, mesdag, plant foods for human nutrition, not for bread alone, the last making, the making europe


Gegevens van de uitgever

Auteur: Bob Belderok; Hans Mesdag; Dingena A. Donner
Titel: Bread-making quality of wheat - A century of breeding in Europe
Uitgeverij: Springer; Springer Netherland
416 Bladzijden
Verschijningsjaar: 2000-09-30
Dordrecht; NL
Taal: Engels
235,39 € (DE)
241,99 € (AT)
260,00 CHF (CH)
Available
XVIII, 416 p.

BB; Hardcover, Softcover / Biologie/Biochemie, Biophysik; Biochemie; Verstehen; agriculture; development; protein; proteins; wheat; Biochemistry; Plant Science; History; Botanik und Pflanzenwissenschaften; Geschichte; Geschichtsschreibung, Historiographie; BC; EA

One: Developments in bread-making processes.- 1. Historical introduction.- 2. The wheat grain.- 3. Milling of wheat.- 4. Survey of gluten proteins and wheat starches.- 5. Bread making.- 6. Manufacturing of other wheat products.- 7. Genetic basis of quality in bread wheat.- 8. Assay methods and instrumentation.- Two: Breeding for bread-making quality in Europe.- General introduction to the Nordic countries.- Norway.- Sweden.- Finland.- Denmark.- Germany.- The Netherlands and Belgium.- The United Kingdom.- France.- Spain.- Italy.- Switzerland.- Austria.- Hungary.- Yugoslavia.- Romania.- Poland.- Russia and Ukraine.- List of varieties.

Andere boeken die eventueel grote overeenkomsten met dit boek kunnen hebben:

Laatste soortgelijke boek:
9789401709507 Bread-making quality of wheat (Bob Belderok; Dingena A. Donner; Hans Mesdag)


< naar Archief...