Aanmelden
De tip van euro-boek.nl
Soortgelijke boeken
Andere boeken die eventueel grote overeenkomsten met dit boek kunnen hebben:
Zoekfuncties
boekentips
actueel
Advertentie
Betaalde advertentie
- 0 resultaten
laagste prijs: € 22,95, hoogste prijs: € 29,00, gemiddelde prijs: € 27,19
...
Het Gebroken Uur, oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - Sonia Blumenstein
(*)
Sonia Blumenstein:
Het Gebroken Uur, oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - nieuw boek

2010, ISBN: 9789053419946

ID: 1001004010724946

In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde. Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geïsoleerd. De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken. De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog., In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde.Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geïsoleerd.De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken.De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog. Inhoud: Taal: Nederlands; Bindwijze: Paperback; Verschijningsdatum: Verschijningsdatum2010-10-01; Druk: 1e druk; Afmetingen: 23,1 x 15,1 x 0,8 cm; Aantal pagina's: 120 pagina's; Kaarten inbegrepen: Nee; Illustraties: Met illustraties; Kaarten inbegrepen: Nee; Betrokkenen: Auteur: Sonia Blumenstein | Sonia Blumenstein; Redactie: Herman van Goethem; Uitgever: vries-brouwers; Vertaling: Originele taal: nl; EAN: Overige kenmerken: Extra groot lettertype: Nee; Gemiddelde leestijd: 3 h; Subtitel: oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen; , Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789053419946 | 120 pagina's, Boeken, Geschiedenis & Maatschappij, Geschiedenis, vries-brouwers

 bol.com
Erik Tonen Books [9.5]
Nieuw, 4 - 5 dagen, Kleinzakelijke verkoper, Gevarieerd antiquariaat en boekhandel gevestigd in Antwerpen. lid van NvvA - ILAB- Vlaamse boekverkopersbond- 100 % garantiewaarborg. Verzendingskosten:4 - 5 dagen. (EUR 0.00)
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Het Gebroken Uur, oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - Sonia Blumenstein
(*)
Sonia Blumenstein:
Het Gebroken Uur, oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - nieuw boek

2010, ISBN: 9789053419946

ID: 1001004010724946

In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde. Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geïsoleerd. De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken. De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog., In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde.Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geïsoleerd.De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken.De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog. Inhoud: Taal: Nederlands; Bindwijze: Paperback; Verschijningsdatum: 2010-10-01; Druk: 1e druk; Afmetingen: 23,1 x 15,1 x 0,8 cm; Aantal pagina's: 120 pagina's; Kaarten inbegrepen: Nee; Illustraties: Met illustraties; Betrokkenen: Auteur: Sonia Blumenstein | Sonia Blumenstein; Co-auteur: Sonia Blumenstein; Redacteur: Herman van Goethem; Uitgever: vries-brouwers; EAN: Overige kenmerken: Extra groot lettertype: Nee; Gemiddelde leestijd: 3 h; Subtitel: oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen; , Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789053419946 | 120 pagina's, Boeken, Geschiedenis & Maatschappij, Geschiedenis, vries-brouwers

bol.com
Erik Tonen Books [9.5]
Nieuw, 3 - 4 dagen, Kleinzakelijke verkoper, Gevarieerd antiquariaat en boekhandel gevestigd in Antwerpen. lid van NvvA - ILAB- Vlaamse boekverkopersbond- 100 % garantiewaarborg. Verzendingskosten:3 - 4 dagen. (EUR 0.00)
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Gebroken Uur oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - Sonia Blumenstein
(*)
Sonia Blumenstein:
Gebroken Uur oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - pocketboek

2010, ISBN: 9789053419946

ID: 22836755513

[SC: 6.68], [PU: Antwerpen De Vries Brouwers 2010], Softcover, 120 pagina's, foto's . ISBN 9789053419946. In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde. Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geisoleerd. De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken. De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in Belgie tijdens de Tweede Wereldoorlog. 0 g.

ZVAB.com
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Beoordeling: 4 (van 5)]
Verzendingskosten: EUR 6.68
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Gebroken Uur oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - Sonia Blumenstein
(*)
Sonia Blumenstein:
Gebroken Uur oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - pocketboek

2010, ISBN: 9789053419946

ID: 22836755513

[SC: 6.77], [PU: Antwerpen De Vries Brouwers 2010], Softcover, 120 pagina's, foto's . ISBN 9789053419946. In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde. Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geïsoleerd. De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken. De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog. 0 g.

 ZVAB.com
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Beoordeling: 4 (van 5)]
Verzendingskosten: EUR 6.77
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.
Gebroken Uur oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - Sonia Blumenstein
(*)
Sonia Blumenstein:
Gebroken Uur oorlogsherinneringen van een Joods meisje in Antwerpen - pocketboek

2010, ISBN: 9789053419946

ID: 22836755513

[SC: 6.8], [PU: Antwerpen De Vries Brouwers 2010], Softcover, 120 pagina's, foto's . ISBN 9789053419946. In 1979 publiceerde Sonia Blumenstein haar oorlogsherinneringen, 'Het gebroken uur'. Het boek kreeg lovende pers, werd aanbevolen lectuur in het middelbaar onderwijs en kreeg een herdruk in 1981. Alwin Keyman maakte naar 'Het gebroken uur' een toneelstuk dat in Anterpen in Theater Leguit en in De Singel speelde. Het gebroken uur geraakte nadien toch in de vergetelheid. Het label van jeugdliteratuur was weinig hoog gegrepen voor deze historisch interessante memoires. Bovendien wist men in die tijd nauwelijks iets over de Jodenvervolgingen in Antwerpen in 1940-1944, het verhaal stond dus geisoleerd. De voorbije jaren verschenen publicaties die toelaten het verhaal van Sonia Blumenstein beter te plaatsen, en die een goed onderbouwde heruitgave van dit boek mogelijk maken. De editie werd toevertrouwd aan herman Van Goethem, hooglereaar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Als jurist en historicus is hij een eminent kenner van de bestuurlijke collaboratie in Belgie tijdens de Tweede Wereldoorlog. 0 g.

ZVAB.com
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS, antwerpen, Belgium [1359496] [Beoordeling: 4 (van 5)]
Verzendingskosten: EUR 6.80
Details...
(*) Uitverkocht betekent dat het boek is momenteel niet beschikbaar op elk van de bijbehorende platforms we zoeken.

Bijzonderheden over het boek

Gedetalleerde informatie over het boek. - Het gebroken uur / druk 1


EAN (ISBN-13): 9789053419946
ISBN (ISBN-10): 9053419942
pocket book
Verschijningsjaar: 2010
Uitgever: Vries-Brouwers,
120 Bladzijden
Gewicht: 0,228 kg
Taal: dut/Holländisch

Boek bevindt zich in het datenbestand sinds 2011-05-24T16:13:26+02:00 (Amsterdam)
Detailpagina laatst gewijzigd op 2019-04-26T17:53:06+02:00 (Amsterdam)
ISBN/EAN: 9789053419946

ISBN - alternatieve schrijfwijzen:
90-5341-994-2, 978-90-5341-994-6


< naar Archief...
Verwante boeken